Friday, December 26, 2014

MoMa

Pokud se zajímáte o umění, neváhejte a rozhodně navštivte muzeum moderního umění. Opět je možné navštívit muzeum zdarma a to každý pátek od 4pm do 6pm. Hned u vstupu Vás muže otrávit množství lidí vyskytující se na jednom místě, ale věřte tomu, že vše bude ok. Muzeum je dostatečně velké a všichni se rozhodně vlezete. U hodně známých obrazů musíte počítat s větší frontou, ale budete-li trpělivý i na Vás se dostane. Nebo pokud měříte jako já 184 cm, tak nepotřebujete ani čekat.
Pokud nezvládnete páteční vstup zdarma, tak zaplatíte $25, ale třeba na Henriho Mattise si musíte lístek stejně koupit. Mezi známé obrazy, které můžete v muzeu vidět jsou např od:  Moneta, Picassa, Gogha.
A dál jsem teda v umění dost začátečník, ale pořád se učím :)

Více na: http://www.moma.org/visit/plan/index#hours




Fotky:






Monday, December 22, 2014

Halloween

Trick or Treat v překladu koledu nebo Vám něco provedu.
Velice populární anglosaský lidový svátek, který se slaví 31.10. a rozhodně si ho neužívají jen děti. Halloweenská výzdoba je v tomto čase opravdu neuvěřitelná, od pavučin na stromech po různé kostlivce či pavouky atd. Můžete sami posoudit, fotky uvidíte níže. Většina dětí a dospělých se převléknou do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domku a žádají sladkosti. Amíci jsou velice štědří, jelikož děti měly tolik sladkostí, že by to normálním jedlíkům vystačilo na rok. Halloween se slaví úplně všude, opět můžete vidět na Manhattanu Halloween Parade na 6th Ave., což je obrovský průvod těch nejvíc nejzajímavějších masek. Nice! Pokud zavítáte do NY v tomto období, rozhodně si nenechte ujít tento průvod. Je to trošku mačkanice, ale stojí to za to!

 
Fotky.






 

Sunday, December 21, 2014

Macy's Thanksgiving Day Parade

Dorazíte-li do NY v období Díkuvzdání (poslední čtvrtek v listopadu), rozhodně nesmíte vynechat tzv. Macy's Parade. Je to tradice, která je velice oblíbená a pro nás normální smrtelníky absolutně megalomanistická (s tímto slovem se na tomto Blogu budete setkávat často).
Průvod probíhá od Central parku, dále pokračuje po 6th Avenue a končí někde u Herald Square.

Pro děti absolutně nezapomenutelný zážitek, no a pro ty co to vidí poprvé v životě  je to asi podobný zážitek, jako pro ty děti. Průvod je především zajímavý tím, že zde můžete vidět komiksové a pohádkové postavičky, které dostávají trošku jiný rozměr ve formě nafukovacích balónů. Ty balóny jsou opravdu obrovské a po celou  dobu je průvod doprovázen tanečníky, zpěváky, kapelami atd.

Více informací na webpage: http://www.timeout.com/newyork/events-festivals/macys-thanksgiving-day-parade

Fotky z průvodu:







KATZ's Delicatessen


KATZ’S DELICATESSEN
205 EAST HOUSTON STREET
NEW YORK CITY 10002

DOPORUČUJI

Pokud patříte mezi masožravce, zaručeně musíte navštívit Katz's. Dostanete zde luxusní sandwich plný šťavnatého masa a nechybí ani typicky obrovská nakládaná okurka. Samozřejmě je zde na výběr spousta jiných lahodných pochutin a dobrůtek.
Musím Vás jen upozornit, že pokud si chcete vychutnat jídlo v klídku a v pohodě, na tomto místě nemáte šanci. Katz's je opravdu vyhlášené místo, takže zde spíše zažijete boj o kus žvance. Když už máte možnost sedět, většinou sdílíte stůl s dalšími masožravci. Rozhodně doporučuji zajít k pultíku a vychutnat si sekací rituál. Kuchař "řezník" se Vám při procesu věnuje a to tak, že Vás cpe masíčkem  při přípravě sandwiche.  Navíc čekat ve frontě, než Vás usadí ke stolu a než Vás někdo obslouží je opravdu nuda.
Platit zde můžete pouze v hotovosti, takže doporučuji vybrat alespoň $ 50. Za jeden sandwich zaplatíte cca $ 22 plus pivko a tip apod...
 
Více na Webpage: http://katzsdelicatessen.com/

Fotky masíčka a fronty.
 


Brooklyn Museum

Jelikož žiju v Brooklynu, ráda bych Vás také více seznámila s kulturou této krásné části NY. Myslím, že většina lidí mířící do NYC navštíví památky pouze na Manhattanu, což je opravdu škoda.

Rozhodně bych neváhala a navštívila asi šesti patrové muzeum v Brooklynu, jelikož  je umístěné i nedaleko Manhattanu.
Pokud budete mít štěstí, každou první sobotu v měsíci je muzeum zadarmo a program je opravdu zajímavý. Většinou  obsahuje živou hudbu, debatu, dětské aktivity, speciální výstavu atd. Před cestou do NY je dobré vyhledat místa, která jsou zrovna Free. To Vám muže ušetřit celkem dost dolarů, které pak můžete utratit za něco jiného. Postupně Vás s FREE místy budu seznamovat.

Zde se dozvíte aktuální cenu či otevírací dobu:
Webpage: http://www.brooklynmuseum.org/


Výstava krásných botiček Killer Heels.