Tuesday, January 27, 2015

Prospect Park


Opět se hlásím z Brooklynu a představuji Vám Prospect Park v Brooklynu. Já vím, ještě jsem nebyla schopná popsat ten nejslavnější park a to Central Park, ale jako Brooklyňačce je mi prostě milejší ten park, který mám zrovna za zadkem. Především nabízí úplně stejné věci jako Central Park jen s tím rozdílem, že není přecpaný k prasknutí. Myslím, že je i mnohem hezčí, protože není ohraničen pravoúhlým prostorem jako CP, dále má PP rozlohu 210 hektarů a je nepravidelného tvaru. Naleznete zde vše: od laviček po hřiště na softbal, rybníčky a také bazény pro psíky a v zimě je zde úžasná ledová plocha na bruslení která se v létě mění na dráhu pro inline brusle. Co se týče vstupu do parku, tak bych doporučila jet na zastávku Grand Army Plaza a tam Váš výlet může začít. Doporučuji tento vstup z toho důvodu, protože se zde nalézá úžasný oblouk a náměstí s knihovnou. Toto náměstí z jedné strany poskytuje výhled na úplně úžasnou veřejnou obrovskou knihovnu a z druhé strany je ten oblouk, který vznikl v roce 1892. Měří pětadvacet metrů a jde vlastně o památník padlých v občanské válce a jeho vršku vévodí bronzové souší od sochaře Frederica W. MacMonniese z přelomu 19. století.

U každého vstupu do parku Vám ulehčí práci orientační  mapa. Pokud začnete od místa, které jsem doporučila, tak nejprve narazíte na rozsáhlou louku Long Meadow. Dále jezírko Prospect Lake, na rovinu která se pyšní jedním pozůstalým kusem přírodního lesa v Brooklynu. Z jednou z oblíbených atrakcích je kolotoč Prospect Park Carousel a je zde také ZOO.

Central Library

Myslím, že pokud jste milovníci knih, měli by jste navštívit Brooklynskou  knihovnu a to nejen z toho důvodu že je tak obrovská a krásná, ale především proto, aby jste nasáli tu intelektuální atmosféru. Ta knihovna je teď můj nový domov  jelikož tam chodím na hodiny angličtiny, které jsou zdarma, každý den a někdy i třikrát denně.

Webpage: http://www.prospectpark.org/

Knihovna.

Oblouk.

Vstup do knihovny.
 
Výhled z knihovny.

Prospect Park.

 
Místní děti bobují po sněhové bouři.




Ledová plocha.
 

Neodolatelná čokaláda s marshmallow.

 

Počasí je někdy více než příjemné.

 

 




No comments:

Post a Comment